Τετάρτη, 4 Μαΐου 2011

ΔΙΑΦΩΤΙΣΗ Ε.Φ.Ε.Ν

Σήμερα 28/4/2011  η Αυτόνομη Κίνηση Μαθητών Ε.Φ.Ε.Ν πραγματοποίησε διαφώτιση στο κέντρο της Λευκωσίας. Το φυλλάδιο της Ε.Φ.Ε.Ν είχε ως νόημα το να προτρέπει τους πολίτες να μην μεταβαίνουν στα κατεχόμενα μας εδάφη. Μας δημιούργησε φοβερή έκπληξη ότι πολίτες της Κ.Δ μετέβαιναν στα κατεχόμενα και αγόραζαν υπερβολικές ποσότητες διαφόρων ειδών, από είδη ένδυσης, μέχρι τσιγάρα. Μας λυπεί αφάνταστα αυτό το γεγονός και καλά θα κάνουμε να μην στηρίζουμε το ψευδοκράτος της Τουρκίας, γιατί πολύ απλά μόνο με την ένδειξη του διαβατηρίου ή και της ταυτότητάς μας, εμείς οι ίδιοι απενεχοποιούμε το ψευδοκαθεστώς και μονιμοποιούμε τα τετελεσμένα της εισβολής του 1974.Το φυλλάδιο που δόθηκε είχε ως εξής:

                                                 ΕΘΝΙΚΗ ΦΩΝΗ ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΩΝ ΝΕΩΝ

                                                        Αυτόνομη Κίνηση Μαθητών

 Ηλ. Ταχυδρομείο: efen.nicosia@yahoo.com

 Παγκύπριος αριθμός: 99751754

Η ΕΦΕΝ είναι η μόνη πραγματικά αυτόνομη μαθητική κίνηση στα κυπριακά σχολικά δρώμενα.

Ως συνειδητοποιημένοι μαθητές που ενασχολούμαστε με τα «κοινά» και το πολιτικό γίγνεσθαι δηλώνουμε απερίφραστα την εναντίωσή μας σε κάθε μορφή ανεδαφικής και διαχωριστικής λύσης στο κυπριακό. Στόχος μας ο κοινός αγώνας για απελευθέρωση ολόκληρου του νησιού από την μπότα του βάρβαρου Αττίλα που ποδοπατά τα άγια χώματα της μαρτυρικής Κύπρου από τον Ιούλιο του 1974.Το κυπριακό δεν αποτελεί δικοινοτικό πρόβλημα, αλλά πρόβλημα παράνομης εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής του 37% του κυπριακού εδάφους. Το ρατσιστικό σχέδιο ομοσπονδίας πέραν του ότι χαρακτηρίζεται δυσλειτουργικό και αντιδημοκρατικό για την Κύπρο και το λαό της, ουσιαστικά, νομιμοποιεί και μονιμοποιεί τα τετελεσμένα της εισβολής. Στην Κύπρο δεν υπάρχουν δυο κρατίδια μέσα από τα οποία θα δημιουργηθεί η «Ενωμένη Ομόσπονδη Κύπρος». Υπάρχει ένα κράτος, διεθνώς αναγνωρισμένο, μέλος της Ε.Ε. από το 2004. Να υποθέσει κανείς πως το άλλο «κράτος» στην Κύπρο αποτελούν τα κατεχόμενα μας εδάφη; Και ας αναρωτηθούμε και με το εξής. Αφού οι πολιτικοί ηγέτες του τόπου, ανεξαρτήτως κόμματος, αγωνίζονται και επιδιώκουν την «εφικτή» λύση της ομοσπονδίας, γιατί αφού αυτή βρίσκεται στο τραπέζι των συνομιλιών εδώ και περίπου σαράντα χρόνια, δεν επιτυγχάνεται;Τα οδοφράγματα της ντροπής διαχωρίζουν το νησί μας και έχουν πλέον ταυτιστεί στη συνείδηση αρκετών με «σύνορα» κρατών! Η ΕΦΕΝ προτρέπει τη μη χρησιμοποίηση των οδοφραγμάτων της ντροπής γιατί:Ø  Με κάθε σεντ δικό μας ενισχύεται ο τουρκικός κατοχικός στρατός.

Ø  Με ένδειξη του διαβατηρίου ή άλλου αποδεικτικού στοιχείου αναγνωρίζεται το ψευδοκράτος.«Κάθε σεντ δικό μας θα επιστρέψει πίσω μας σε βόμβα»Ενάντια, λοιπόν, στο ξεπούλημα της πατρίδας μας αντιστεκόμαστε στα παζάρια των πολιτικών αλλά και των ξένων δυνάμεων. Ενάντια σε όλες τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις που έχουν βλέψεις για αφελληνισμό του νησιού και την αναγωγή της Κύπρου σε προτεκτοράτο της Τουρκίας.Μόνη λύση από τα διδάγματα της ιστορίας του πονεμένου μας τόπου, η απελευθέρωση του τόπου και η αυτοδιάθεση του λαού, η επιστροφή μέχρι και του τελευταίου πρόσφυγα στο σπίτι του, το δίκιο για τους αγώνες των λαών που στο τέλος, θα γείρει στη ζυγαριά στο πλευρό των αδυνάτων...

Γιατί «και οι δούλοι γίνονται λεύτεροι»...Με πίστη στο Θεό και στην Πατρίδα

Εθνική Φωνή Ελληνόψυχων Νέων


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου