Παρασκευή, 22 Απριλίου 2011

Mόνο για τις εκλογές σας!

Οι κομματάρχες μας και οι λοιποί πολιτικοί αξιωματούχοι ανεξαρτήτου κόμματος σε αυτή την συγκεκριμένη περίοδο θυμήθηκαν ...το λαό και τα δικαιώματά του. Αν δει κανείς τα διαφημιστικά τους αναφέρονται όλα στο λαό για τον λαό, «εμείς βοηθούμε το λαό», «εμείς παλεύουμε για το λαό» και αλλά τόσα πολλά για μια καταραμένη ψήφο...

Πέραν τούτου, μας κάνει έκπληξη το γεγονός ότι το ΑΚΕΛ θυμήθηκε την λέξη απελευθέρωση που τόσο καιρό την είχε βγάλει από το λεξιλόγιό του. Φυσικά λόγο το εκλογών. Όμως, είναι να διερωτάται κανείς πως όποιος μιλά για απελευθέρωση να χαρακτηρίζεται «ονειροπόλος» και «ακραίος» και την ίδια στιγμή να φέρουν την απελευθέρωση στη δική τους προεκλογική συνθηματολογία. Κατάλαβαν πως ο λαός ξυπνά, κουράστηκε από τα κούφια λόγια και τους οδυνηρούς ιστορικούς συμβιβασμούς που είμαστε αναγκασμένοι (!) να δεχθούμε. Όσον αφορά, επίσης, το κόμμα του Εργαζομένου λαού, στα προεκλογικά του σλόγκαν αναφέρει το πασίγνωστο «για το μέλλον της Κύπρου, για την Κύπρο του μέλλοντος». Δεν έχουν ακριβώς απαντήσει όμως, αν στο μέλλον της Κύπρου αυτό εντάσσεται και η εκ περιτροπής προεδρία μαζί με την σταθμισμένη ψήφο. Όσον αφορά το ΔΗ.ΣΥ. δε χρειάζεται να σχολιασθεί τι ονειρεύεται ακριβώς για τον τόπο μας, αφού ξέρουμε καλά την απάνταση στο δημοψήφισμα του 2004. Το να θυμάστε κύριοι, να αγαπάτε το λαό ένα μήνα πριν τις εκλογές δεν σας καθιστά λαϊκό, αγνό κόμμα αλλά συμφεροντολογικό.

Ταυτόχρονα θα ήθελα να σχολιάσω και το εξής. Μιλάτε για ευλύγιστη πορεία στο κυπριακό τον καιρό που ο κ. Χριστόφιας συμφώνησε (πάντα με την συνοδεία γεύματος με τον πολιτικό Αττιλάρχη)  για την σταθμισμένη ψήφο  -όπως προαναφέρθη-  όπου οι πέντε ψήφοι του Ελληνοκυπρίου πολίτη θα εξισώνονται με τη μια ψήφο του Τουρκοκυπρίου. Να έχουμε τρομερά κοινωνικά προβλήματα όπως η ανεργία, η παρακμή σε φορείς από την οικονομική κρίση και εσείς να νοιάζεστε μόνο για τα κόμματα. Κομματάρχες, νομίσατε πως έχετε να κάνετε με ένα χωριό στα ορεινά αλλά είναι χώρα κύριοι και είναι η πατρίδας μας, όχι το συμφέρον κανενών από εμάς.

Έχετε καταντήσει γελοίοι με τις εκλογές σας!*Από μέλος της Ε.Φ.Ε.Ν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου