Σάββατο, 23 Απριλίου 2011

Η Παιδεία των παιδιών μας είναι μόνον ελληνική. Τελεία!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ αυτονόητα. Τα πράγματα πρέπει να λέγονται ξανά και να τίθενται ακατάπαυτα με τ' όνομά τους. Είναι πράξη αντίστασης και υπεράσπισης της παιδευτικής ιδιοπροσωπίας μας. Γι’ αυτό, όσο και να ενοχλεί ή και να εξοργίζει τον Πρόεδρο Χριστόφια, θα θέσουμε ένα καίριο ερώτημα: Είναι ή όχι ωραίος Έλλην; Το ερώτημα δεν έχει απολύτως καμία ρατσιστική, σοβινιστική, εθνικιστική, πολιτική, κομματική ή ιδεολογική χροιά. Τίθεται επειδή έχει άμεση σχέση με την παιδεία του τόπου. Σε ομιλία του (4/4/2011), κατά τα εγκαίνια του νέου Δημοτικού Σχολείου Περιστερώνας, ο Δ. Χριστόφιας είπε τα εξής αποκαλυπτικά: «Το όραμα γενιών εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών για μια κυπριακή εκπαίδευση, που θα μας επιτρέπει να πρωταγωνιστούμε από πλευράς μάθησης στον ευρωπαϊκό και παγκόσμιο χώρο, σταδιακά υλοποιείται. Χρειάζεται, βέβαια, να γίνουν πολλά ακόμα, ιδιαίτερα σε σχέση με τα στεγανά που δημιούργησαν εθνικιστικά, κοινωνικά και άλλα κατεστημένα για δεκαετίες».
Οι πιο πάνω θέσεις του Προέδρου, που ελαύνονται από καθαρά ιδεολογικά και κομματικά κριτήρια, εντάσσονται στη γνωστή ΑΚΕΛική φιλοσοφία για απογαλακτισμό της κυπριακής παιδείας από την ελληνική. Άλλωστε, πρώτος ο Υπουργός Παιδείας είχε μιλήσει για απογαλακτισμό της παιδείας μας και κυπριοποίησή της. Είναι γνωστό ότι τα μέλη και στελέχη του ΑΚΕΛ, εξ απαλών ονύχων, αφιονίζονται με τη θέση ότι είναι Κύπριοι, τελεία. Γι’ αυτό και αποστρέφονται με τόση βδελυγμία καθετί το ελληνικό. Ο Πρόεδρος Χριστόφιας καμώνεται να αγνοεί μερικά θεμελιώδη πράγματα. Πρώτον, η παιδεία των παιδιών μας ανέκαθεν ήταν και θα παραμείνει ελληνική. Δεύτερον, αν ο Πρόεδρος μελετούσε κατ’ ελάχιστον τη νεότερη κυπριακή ιστορία (όχι αυτήν που προπαγανδίζει το κόμμα του), όσον αφορά την παιδεία των Ελληνόπουλων, θα γνώριζε τους αγώνες που, στρατιές εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών έδωσαν για να διατηρηθεί η παιδεία μας ελληνική.
Ο απελευθερωτικός αγώνας της ΕΟΚΑ στηρίχθηκε στους τότε ωραίους Έλληνες, που διαχρονικά γαλουχήθηκαν με τα νάματα της ελληνικής παιδείας και της ορθοδοξίας. Ο αρχαίοι φωτοδότες Σοφοκλής, Ευριπίδης, Αισχύλος, Πλάτωνας, Αριστοτέλης, Σωκράτης, Ισοκράτης… και οι φωστήρες της Εκκλησίας νοηματοδότησαν εθνικά και πατριωτικά γενεές γενεών Ελλήνων, για ν' αντέξουν τη σκλαβιά και να διατηρήσουν την ελληνικότητα και την ορθόδοξη πίστη τους. Τρίτον, ο Πρόεδρος Χριστόφιας επιχειρεί παραβίαση του Συντάγματος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αυτό ρητά υπογραμμίζει ότι η παιδεία των Ελλήνων της Κύπρου είναι ελληνική. Στο άρθρο 2(1) αναφέρεται: «Την ελληνικήν κοινότητα αποτελούσιν άπαντες οι πολίτες της Δημοκρατίας, οίτινες είναι ελληνικής καταγωγής και έχουσιν ως μητρικήν γλώσσαν την ελληνικήν ή μετέχουσι των ελληνικών πολιτιστικών παραδόσεων ή ανήκουσιν εις την Ελληνικήν Ορθόδοξον Εκκλησίαν». Η ελληνική παιδεία μας και η Ορθοδοξία είναι τα πανίσχυρα αγκωνάρια, πάνω στα οποία θεμελιώθηκε η επιβίωση του κυπριακού Ελληνισμού σε καιρούς δίσεκτους και χαλεπούς.
Ο Πρόεδρος αναφέρθηκε και σε κατεστημένα, ενώ παλαιότερα ο Υπουργός Παιδείας μίλησε για το «βαθύ κράτος» της Εκπαίδευσης και της Εκκλησίας. Ερώτηση: Γιατί το «κόμμα του λαού» ξεχνά με ποια κατεστημένα συνεργάστηκε στενά για δεκαετίες; Είναι φανερό ότι στόχος της Κυβέρνησης Χριστόφια είναι η αποδόμηση και ο αφελληνισμός της ελληνικής παιδείας και η κυπριοποίησή της, ώστε να διευκολυνθεί ο εξανδραποδισμός των Ελλήνων. Το ίδιο επιχείρησαν και οι Βρετανοί. Και δημιούργησαν το έπος της ΕΟΚΑ. Χριστόφιας και Υπουργός καλούνται να διδαχθούν από την ιστορία, που επιχειρούν να διαστρέψουν.

ΑΠΟ:http://www.sigmalive.com/simerini/columns/antistaseis/374119 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου